= GEEN RECLAME
BIJ DE UITVAART
!

REACTIES

Deze rubriek wordt met regelmaat bijgewerkt. Hier staan >200 voorbeelden (zowel vóór- als tegenstanders) van de inmiddels >700 reacties!

Reacties alléén via email: info@Geenreclamebijdedood.nl

Alsnog bedankt voor uw inzet en het naar buiten brengen van reclame bij en na de dood.
U bent een man naar mijn hart.

Het is met mij zelfs zo erg gesteld dat wanneer Yarden etc reclame maakt op televisie het geluid afgaat of de tv uit. Ze kunnen het leuker of mooier maken maar de waarschuwing aan alles wat u wilt of wat wij bedenken hangt een oncontroleerbaar prijskaartje.

Binnen drie jaar heb ik noodzakelijk drie crematies geregeld en enkele bijgewoond. Op de eerste twee rouwkaarten stond de tekst; De overledene is opgebaard in het CVU rouwcentrum Wildzang .. te Rotterdam, aldaar geen bezoek. Toen ik deze zinsnede de derde keer niet meer op de rouwkaart wilde, was het antwoord van de uitvaartbegeleider ,, dat zal mijn baas niet leuk vinden ” Omdat hier verder niet op werd ingegaan deed ik nog de suggestie dat bij verlaging van de voorlopige nota met 300 euro ik wel toestemming zou geven. Opnieuw geen reactie. Na de plechtigheid werd koffie geserveerd in de aula. Tijdens het nuttigen van de koffie kwam steeds nadrukkelijker het logo van Yarden boven water ( uit het kopje ). Het tweede bakje heb ik beleefd geweigerd.

Over diverse andere zaken heb ik herhaaldelijk geklaagd bij Yarden en de uitvaartverzorger. Nooit werd doorverwezen naar de BGNU, de instelling die zich beroept op maar twintig klachten per jaar op 160.000 ter aarde bestellingen. Bij de eerste crematie van mijn moeder betaalde Dela automatisch alle niet afgenomen diensten uit. Na een ellenlange brievenwisseling met Yarden vergezeld met dreigementen over en weer, kreeg ik op de bijbetaling van de nota van mijn vader in 2008 , 355 euro terug en de nota van mijn stiefmoeder werd in zijn geheel kwijtgescholden. Deze bijbetaling bedroeg in eerste instantie 1248,23.

Zowel de uitvaartonderneming als Yarden hebben nimmer excuses aangeboden, wel heeft een mevrouw namens Yarden contact met mij opgenomen en toen mocht ik nogmaals telefonisch uiteenzetten, hetgeen ik al op papier gezet had. Prettig om stoom af te blazen maar of het iets doet aan de graaimentaliteit , ik denk veel eerder dat dit soort instellingen zeer goed commercieel gebruik maken van onwetenheid , droeve omstandigheden en tijdsdruk. —

~ Pim van Vredendaal

Ik zou een vergoeding willen hebben als er reclame-uitingen bij een begrafenis gebezigd worden. Straks staat er op het eventuele priestergewaad ook “Parochie- Norbertus” of iets dergelijks. Het lijkt me niet voor niets dat de wagen met reclame verwijderd is.

Overigens kost een begrafenis zo ongelooflijk veel geld , dat is echt te zot voor woorden. Eerst dekte een verzekering alles , nu is dat echt niet meer het geval en het wordt ieder jaar anders. Ik heb toen Dela de volleybaldames ging sponsoren gevraagd of ze dan een erehaag bij mijn onverhoopte graf zouden willen gaan vormen. Het antwoord was , dat ik een keer bij een wedstrijd mocht komen kijken, gratis. Het is toch idioot dat een begrafenisverzekering daar geld aan uitgeeft.
De branche heeft echt een onwelriekend luchtje.

~ S.Donders

Ik ben het van harte met u eens: geen reclame bij de dood, maar voor mij ook ‘geen reclame OVER de dood’. Stop ook met de reclame van die man die daar tussen de kleding van zijn vrouw loopt te zoeken. Mijn vrouw is een paar jaar geleden overleden en ik ben geweldig geholpen door de Lochemse vertegenwoordiger Wissink en medewerkers van Monuta, zo respectvol, zelfs in sneeuw en kou. Daarom doet die reclame mij extra pijn en probeer er aan te ontsnappen, gauw andere zender opzoeken, gauw de kamer uitlopen, maar de pijn is er al. Ik hoop van harte dat uw actie begrepen wordt. met

~ Jan van de Molen

Geweldig initiatief. Ik ben het helemaal met u eens. Een Begrafenisonderneming is tegenwoordig ‘big-business’. De overledene, en nabestaanden, worden steeds minder belangrijk. Ik vind dit een hele slechte zaak. Wat heeft reclame in vredesnaam te maken met de uitvaart van iemand die is overleden. Begrafenisondernemingen die zich hieraan schuldig maken zouden zich moeten schamen!

~ J. Gruisinga.

Smakeloos is nog het minste wat je van reclame aan het graf kunt vinden. Ik wil het liever typeren als vulgair, smakeloos en onfatsoenlijk. De klant is overigens mede schuldig aan dit fenomeen: zie het toenemend misbruik van bedrijfslogo’s in overlijdensadvertenties.

Goed initiatief om dit onderwerp ter discussie te stellen.

~ Rien Vos